De taal van het lichaam


Charlotte Langen

 

Charlotte Langen heeft sinds 1985 een praktijk voor natuurtherapie en Parind kinder-therapie . Ze is eigenaar en docent aan de opleiding Parind Kinder-therapie. Charlotte studeerde in 1978 af als logopediste en heeft diverse  opleidingen gevolgd, onder andere toegepaste kinesiologie, Marcos-therapie (waar zij 25 jaar les gaf aan de opleiding) en Systemisch Werk.

 

De taal van het lichaam via toegepaste kinesiologie en acupunctuurpunten.

 

Ons lichaam geeft door middel van een klacht of een gevoel uitdrukking wat er in ons leeft. Een voorbeeld: Pijn in je schouders en last van je nek zou kunnen betekenen dat je veel op je schouders hebt. Dit voorbeeld is voor de meesten wel duidelijk. Voor veel klachten en gevoelens weten we echter lang niet altijd wat het lichaam wil uitdrukken.

 

Tijdens deze drie daagse scholing leer je op een snelle en doeltreffende manier wat het lichaam wil uitdrukken. Dit met behulp van toegepaste kinesiologie (spiertesten) om de acupunctuurpunten te vinden die vertellen wat het lichaam met de betreffende klacht of het betreffende gevoel wil uitdrukken. Vervolgens leer je de betekenis zo te vertalen dat het voor de cliënt duidelijk is en welke adviezen je mee kunt geven.

 

Deze nascholing is toegankelijk voor therapeuten en voor een ieder die interesse heeft in deze materie. Er wordt geen examen afgenomen maar alle lesdagen aanwezig zijn, actief deelnemen en het maken van de huiswerkopdrachten zijn een vereiste voor het verkrijgen van een certificaat. 

 

Verplichte literatuur: 

Verlinden, H.  Acupunctuuratlas van de Gevoelens, Uitgave De Bron, 2010, ISBN: 9789080175228

Aanbevolen maar niet verplichte literatuur: 

Verlinden, H.  Heel je vermogen, Marcos Uitgeverij, 2006, ISBN: 9789080736405

 

Alle door ZIN! aangeboden scholingen zijn op HBO-niveau.

Deze scholing is erkend door Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB) in de Psychosociale Complementaire Gezondheidszorg: SKB-E2;E4/  Totaal SBU: 98/ 3,5 EC's 

Hierdoor wordt de scholing door de meeste beroepsverenigingen erkend. Je kunt bij jouw beroepsvereniging navraag doen of ze deze scholing ook erkennen.

 

Data:           startdatum 12 september 2020. Vervolgdata: 3  en 31 oktober 2020.

Lestijden:  09:30-16:30 uur

Kosten:      € 377,- inclusief koffie/thee/water, iets lekkers en lunch. 

 

Voor inschrijven en verdere informatie over deze drie daagse nascholing verwijzen wij je naar: info@parind.nl

 

 

TIP: naast onze geaccrediteerde scholingen organiseren wij ook interessante cursussen die voor iedereen toegankelijk zijn.