Historie


Chantal en Yvon hebben elkaar in 2003 leren kennen op een meditatie cursus. Al gauw bleek dat ze veel overeenkomsten hadden. Beide zijn nuchter maar wel op een “spirituele” manier. Ze zijn leergierig, open  en stellen graag proefondervindelijk vast. Tijdens de gezamenlijke opleiding tot Intuïtief Reader is het idee ontstaan om een dagworkshop te organiseren om mensen in hun directe omgeving kennis te laten maken met hetgeen hen zo fascineert.  

 

Het was een succes en Chantal en Yvon hadden de smaak te pakken. In 2006 werd ZIN! trainingen geboren en in de afgelopen 17 jaar hebben ze met veel liefde en toewijding cursussen en workshops ontwikkeld en georganiseerd voor zowel particulieren als bedrijven. De laatste jaren kwamen er geaccrediteerde nascholingen bij, zowel medisch, psychosociaal als vakgericht. 

In 2017 hebben ze een Opleiding tot Energetisch Therapeut op HBO-niveau ontwikkeld waar sindsdien al 4 groepen succesvol zijn afgestudeerd. 

In 2022  hebben ze besloten hun aandacht vooral op de opleiding te richten en hiernaast enkele meerdaagse projecten aan te bieden. In oktober 2023 gaat het nieuwste project van start: de ZIN! Beleving. 

 

Als je ervoor open staat nemen Chantal en Yvon je mee op een bijzondere reis; een reis niet alleen langs chakra’s, energievelden, droomreizen, intuïtie, persoonlijke groei en ontwikkeling. Maar ook luisteren naar jezelf, ontspannen, werken met energie, inzicht  krijgen in je eigen functioneren en handelen, terug gaan naar je kern en dat allemaal met beide benen stevig op de grond.

 

Hun gebundelde kennis en kunde resulteert in een samenwerking die wordt gekenmerkt door spontaniteit, integriteit en oprechte belangstelling voor elke deelnemer. De deelnemer voelt zich hierdoor ongedwongen, gehoord en veilig en zal aangenaam verrast zijn door dit boeiende concept. Chantal Terpstra

Drs. Chantal Terpstra is bestuurskundige. Jarenlang is zij als leidinggevende werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Sinds enkele jaren is ze als zelfstandig ondernemer werkzaam voor individuen en bedrijven. De relatie die ze aangaat met haar klanten kan zich uiten in de rol van gesprekspartner, coach en trainer. Complexe vraagstukken herleiden tot hun kern, van waaruit nieuwe keuzes gemaakt kunnen worden, staan hierbij centraal.Yvon Wolters

Yvon Wolters heeft vanuit haar eigen bedrijf in opdracht nascholingen georganiseerd. Gefascineerd door het proces van bewustwording en de invloed welke lichaam en geest op elkaar hebben, volgde zij een opleiding tot natuurgeneeskundige therapeut. Sinds 2007 heeft zij een eigen praktijk voor natuurgeneeswijze/energetische communicatie. Ze behandelt niet alleen fysieke en/of emotionele klachten, maar stimuleert mensen ook om steeds meer bij hun kern te komen. 

 

Praktijk Yvon Wolters locatie's

Sinds begin 2011 heeft ZIN! trainingen de beschikking over een aantal kamers in een karakteristiek herenhuis in Heerlen. In de intieme, sfeervolle ruimte voelt de deelnemer zich meteen prettig en thuis. De opleidingen, cursussen en nascholingen verlopen hier op een voor ZIN! trainingen kenmerkende, ongedwongen manier. 

 

Sinds de Corona maatregelen hebben wij gebruik moeten maken van andere locaties om zo de richtlijnen van het RIVM te kunnen navolgen. Vanaf februari 2021 hebben wij naast de ZIN! kamer een nieuwe vaste locatie die helemaal aansluit bij ZIN!; Het leopoldskerkje in Meerssen.