kan iedereen werken met energie?

kan iedereen werken met energie?

Moet ik een bepaalde gave hebben om jullie opleiding te volgen? Dat is een vraag die wij regelmatig krijgen.

Wat is een gave eigenlijk? Wij zien een gave bij iemand die een bepaalde vaardigheid zeer goed heeft ontwikkeld. Een talent is een vermogen dat je in staat stelt een vaardigheid zodanig te ontwikkelen dat je er heel goed in wordt.

In ons vakgebied denkt men vaak dat je door een magisch iets bent geraakt waardoor je ineens bepaalde gaves hebt. Beetje eng idee voor sommigen want je zou misschien iets zien of weten waarvan de ander niet wil dat je dit ziet of weet.

Laten we ermee beginnen dat alles bestaat uit energie, overal om ons heen is energie. Als je hiervan bewust bent kun je deze energie ook gaan waarnemen. Iedereen, maar dan ook echt iedereen, dus ook degene die heel hard roepen dat ze hier niet in geloven, zijn in staat om energie waar te nemen.

Sommigen noemen deze energie Kosmisch, anderen Universeel of Goddelijk Hoe je deze energie voor jezelf noemt is niet zo belangrijk. Belangrijk is dat je bewust bent van het feit dat alles uit energie bestaat en dat iedereen het talent heeft om deze energie waar te nemen. Maar net zoals iedereen in staat is om tegen een bal te trappen of de toetsen van een piano aan te slaan, is er wel wat voor nodig om het aanwezige talent tot bloei te laten komen. Zonder veel oefening kom je niet bij het eerste elftal of op het podium van een concert-gebouw.

Het kan zijn dat jij je nu al meer bewust bent van de energie om je heen. Je voelt wellicht de behoefte om hier meer van te weten en er zelfs iets mee te doen. Afhankelijk van je interesse en behoefte verdiep je je steeds meer in de wereld van energie. Je leest boeken, volgt cursussen, mediteert, staat open voor spirituele ontwikkeling. Kortom je bent actief bezig met de materie waardoor je je talent meer kunt ontwikkelen. Je intuïtie wordt sterker en kunt als je dit zou willen, zelfs professioneel gaan werken met energie.

Energie zien en voelen is iets wat wij onze deelnemers al heel vroeg in de opleiding laten ervaren. Dat is echt het meest eenvoudige onderdeel. Maar energie kunnen voelen of zien maakt je echter nog geen therapeut. Wij leren onze deelnemers wat ze kunnen doen met de energie die ze bij een cliënt kunnen waarnemen. Hoe ze blokkades hierin kunnen opsporen, de energie weer kunnen laten stromen en het zelfgenezend vermogen stimuleren. Door gebruik te maken van intuïtie en je zonder oordeel te verbinden met de cliënt, worden naast het energetisch werk ook bewustwordingsgesprekken gevoerd. Hierdoor komen er voor de client inzichten in het functioneren en handelen.

Een goed energetisch therapeut ziet zichzelf niet als een bijzonder iemand. Een energetisch therapeut is iemand die zich ervan bewust is dat om met energie te kunnen werken, serieuze oefening nodig is. Dat het niet alleen gaat om het waarnemen maar vooral om wat het laat zien en wat je ermee kunt doen. Dan heeft de therapeut van het aanwezige talent een gave gemaakt.