Doe maar normaal....

 

Als er bij ZIN! intake gesprekken zijn voor de Opleiding tot Energetisch Therapeut zegt Chantal 9 van de 10 keer: “ ik ken Yvon al van de tijd dat ze nog “normaal” was. Eerst wordt er gelachen en vervolgens kijkt men toch een beetje vragend naar mij. Wat bedoelt Chantal met deze opmerking? 

 

Beiden werkzaam in het bedrijfsleven en volgens eigen zeggen ook heel nuchter en normaal. Wij hebben elkaar ontmoet op een meditatiecursus. …… Het leren ontspannen was heerlijk, de ervaringen van anderen aanhoren was voor ons een totaal andere taal. Zij zagen bijzondere beelden als ze mediteerden. Terwijl het bij ons,  de eerste weken, gewoon donker was als we de ogen sloten. Wij waren gefascineerd door de uitleg van de symboliek van de beelden die men ziet tijdens het mediteren. Dit heeft ons los van elkaar doen besluiten om hier meer van te willen weten.

 

Gedurende de jaren die volgden hebben wij ons meer ontwikkeld, cursussen gevolgd, veel gelezen, en vooral veel gedaan. Hierdoor werden wij zelf ook gevoeliger, onze intuïtie groeide. Ik voelde dat er energie door mijn handen kon stromen en dat ik dingen wist die ik eigenlijk niet kon weten. 

Wat was er aan de hand? Ik wilde er meer over weten en ben een opleiding tot energetisch therapeut gaan volgen. Jaren later is mijn gevoeligheid enorm gegroeid, kan ik energieën waarnemen, begrijp ik wat mensen bedoelen als ze het over engelen hebben, mag ik regelmatig boodschappen van overledenen doorgeven en kan ik mij goed instellen op mijn cliënten en studenten.

Jaren geleden had ik dit allemaal heel bijzonder gevonden, nu is het vooral heel normaal. Het hoort bij mijn leven maar ik laat het niet mijn leven zijn.  Ik vind het heel belangrijk om met beide voeten stevig op de grond te staan. Ik wil niet altijd iets waarnemen, iets zien, horen of voelen. Voor mezelf heb ik een soort aan/uit knopje gecreëerd waardoor ik op z’n tijd ook “normaal” ben :)

 

Chantal en ik zien ons als spiritueel maar dan op een nuchtere manier. Wij leren je graag dat er inderdaad meer is tussen hemel en aarde, dat er andere dimensies zijn en dat iedereen, echt iedereen, energie kan doorsturen. Iedereen is geboren met een gevoeligheid die buitenzintuigelijk kan worden genoemd. Iedereen heeft al eens een voorgevoel gehad over iets wat daadwerkelijk gebeurde. 

Hoe vaak heb jij meegemaakt dat je gebeld werd en je al  wist wie er aan de lijn was. Misschien ben jij die vriend waar men  zo goed mee kan praten, waar de ander na een gesprek weer opgelucht naar huis gaat omdat je hem zo goed begrijpt. Zo zijn er voorbeelden genoeg. De een merkt het misschien niet eens op en de ander wil er graag iets meer van weten.

 

Wij leren je dat bovenstaande voorbeelden je nog geen therapeut maken. Leren jou dat je meer kunt met energie dan alleen doorsturen. Energie zien en voelen is iets wat wij je al heel vroeg in de opleiding laten ervaren. Dat is echt het meest eenvoudige onderdeel. Maar energie kunnen voelen of zien maakt je ook nog geen therapeut. 

Wij leren je wat je kunt doen met de energie die je bij een cliënt kunt waarnemen. Hoe je blokkades hierin kunt opsporen, de energie weer kunt laten stromen en het zelfgenezend vermogen te stimuleren. Naast het energetisch werk, leren we je ook hoe je bewustwordingsgesprekken voert met je cliënt. Hierdoor komen er voor de cliënt inzichten in het functioneren en handelen.

 

Een goed energetisch therapeut ziet zichzelf niet als een bijzonder iemand. Een energetisch therapeut is iemand die zich ervan bewust is dat om met energie te kunnen werken, serieuze oefening nodig is. Dat het niet alleen gaat om het waarnemen maar om te duiden wat het betekent en wat jij dan mag doen. Heel normaal.