nascholing / enneagram


Peter Paulissen

 

Peter begon zijn carrière met de studies westerse en oosterse geneeskunde en fysiotherapie. Daarnaast bestudeerde hij talrijke complementaire geneesvormen. waaronder Postural Integration, BOCAM therapie, acupunctuur, hypnotherapie, Enneagram en orthomoleculaire geneeswijzen.

Hij doceert medische en psychologische vakken, acupunctuur, Advaita/Vedanta en het Enneagram. Sinds 2014 wordt hij internationaal geroemd als trainer voor Bio-Energetische geneeskunde. Peter reist daarnaast de wereld rond om therapeuten en artsen te trainen tot de beste versie van zichzelf.

"Bevrijd je cliënt uit zijn conditionering"

Dit systeem geeft een totaalstructuur die zowel de psyche als de soma omvat. Je kan ermee bepalen in welke richting je het efficiëntst de ziektesignalen kan zoeken en wat de beste holistische aanpak is. Docent Peter Paulissen heeft daar zelf veel ervaring mee opgedaan, voor hem was het een soort geschenk. Graag wil hij zijn kennis delen met artsen en therapeuten en vertaalde hiervoor het Enneagram naar een handig gereedschap voor zorgverleners.

 

Het Enneagram is een zeer oud, esoterisch, symbool. Door de psyche erbij te betrekken, heeft Peter een model ontwikkeld waarin je kan terugvinden hoe iemands persoonlijkheid gevormd is. Je herkent fixaties en hartstochten die afkomstig zijn uit de kindertijd. De bedoeling is om mensen uit hun systeem, ofwel hun conditionering, te bevrijden.

 

Belangrijk is dat de zorgverlener het systeem ook op zichzelf heeft toegepast. Want ieder mens heeft blinde vlekken. Pak je die aan, dan sta je neutraal tegenover je cliënt, waardoor je deze beter kan helpen.  Elke behandelaar kan zichzelf met z’n familie, met z’n gezin en cliënten perfect plaatsen in dit model en daar voeling mee krijgen. Het is heel dynamisch, want je kan iemand die op een ongezond level vanuit z’n identiteit in het leven staat, brengen naar het niveau waarop hij gezond kan worden. Dus ook jezelf.

 

Tijdens deze 2-daagse cursus komen niet alleen de 9 hoofdtypes van het Enneagram aan bod maar wordt gekeken naar de vleugeltypes, dit zijn de types die voor en achter het hoofdtype zitten. De overkoepelende kenmerken per drie persoonlijkheidstypes types worden zichtbaar gemaakt door de indeling via triades.

Welke therapie jij ook toepast, het Enneagram leert je een vorm van communicatie waardoor je cliënt beter bij je past en je voldoende tijd krijgt om met hem te werken.

 

"Als behandelaar biedt dit systeem jou een extra holistische kijk op zowel de psyche het somatische. Als je weet hoe jezelf in elkaar steekt, dan weer ook hoe jouw persoonlijkheidstype zich verhoudt tot het persoonlijkheidstype dat tegenover je zit. Dit vergemakkelijkt je werk en maakt je een betere behandelaar" aldus Peter.

 

Alle door ZIN! aangeboden scholingen zijn op HBO-niveau.

Deze scholing is erkend door beroepsvereniging CAT

 

Datum:      2-daagse cursus op 4 en 5 maart 2022

Aantal:       max. 12 (update 12-1: nog 3 plaatsen beschikbaar)

Lokatie:     Het Leopoldskerkje in Meerssen.

Lestijden:  9.30-16.00 uur

Kosten:      € 224,-  Dit is inclusief koffie/thee/water, iets lekkers en een broodje.

 

Als de scholing wegens de Corona maatregelen niet door kan gaan ontvang je het reeds betaalde cursusgeld volledige retour.