psychosociale basiskennis / vakinhoudelijke nascholing


Krijn Koetsveld

Krijn Koetsveld doceert al vele jaren met veel passie Psychosociale Basiskennis. Zijn presentatie van de lesstof is interactief en een actieve deelname van de cursisten wordt dan ook gestimuleerd. Middels voorbeelden uit de eigen praktijk maakt hij de lesstof toegankelijk voor de deelnemers. Herkenning van de praktijk aangevuld met theoretische wetenschap maken dat de lesstof toegankelijk en makkelijker opneembaar is.

Krijn geeft ook les aan PLATO conforme opleidingen PSBK .

Als geregistreerd complementair therapeut dien je jaarlijks nascholingen te volgen met als doel je kennis up to date te houden en uit te breiden. Niet alleen vakgerichte scholingen en Medische Basiskennis, maar ook Psychosociale Basiskennis. Vanaf 2018 bieden wij naast onze eigen erkende en geaccrediteerde scholingen en MBK ook nascholing Psychosociale Basiskennis (PSBK) aan.

 

Nascholing 2020:

Het thema van deze nascholing is "Zelfhelend vermogen bij psychische problemen"

 

Deze Plato conforme bijscholingsdag gaat over de normale, gezonde principes, waarmee mensen zelfstandig psychische problematiek zoals burn-out, stress, rouw te boven komen: een vorm van 'zelfhelend vermogen'.  

 

In de Complementaire Praktijk zitten cliënten met psychische klachten meestal nog niet zo lang in de problemen, waardoor het vaak goed mogelijk is om er met de juiste hulp zelfstandig uit te komen. Als je als therapeut de signalen van psychische nood tijdig kan herkennen en je cliënt kan begeleiden in het zelfstandig wijzigen van zijn/haar mindset en levensstijl, kunnen de meeste mensen in relatief korte tijd hun psychische klachten te boven komen. 

 

Deze bijscholing geeft je onder andere het inzicht en de vaardigheden om als therapeut zowel de lichamelijke als geestelijke aspecten van chronische stress te herkennen, uitleg hierover te geven en cliënt deskundig te begeleiden. Tijdens deze dag krijg je inzichten en aandachtspunten die jou en je cliënt helpen overzicht te houden tijdens het proces. Het geheel is toegesneden op de dagelijkse praktijk: je kan er meteen mee aan de slag en je kan het combineren met alle complementaire middelen en methoden waar je mee werkt. 

 

Datum:      14 november 2020

Lestijden:  9.30 - 16.00 uur

Kosten:      € 89,- inclusie. koffie/thee/

                         water, iets lekkers en lunch.

Lokatie:     Online 

 

Deze dag is toegankelijk voor therapeuten en voor een ieder die interesse heeft in deze materie. Er wordt geen examen afgenomen maar de gehele dag aanwezig zijn en actief deelnemen zijn een vereiste voor het verkrijgen van een certificaat. 

 

Alle door ZIN! aangeboden scholingen zijn op HBO-niveau.

Deze scholing is geaccrediteerd door  KTNO (K11013) en inmiddels erkend door:

CAT:

hele dag Psychosociale Basiskennis

NVST

VBAG:

-hele dag als Psychosociale Basiskennis of

-hele dag als vakgerichte nascholing of

-halve dag PSBK en halve dag vakgerichte nascholing

 

 

Staat jouw beroepsvereniging hier nog niet bij? Neem dan contact op met hen en vraag onder vermelding van het KTNO nummer K11013 of zij deze scholing erkennen.

 

Tijdelijke actie bij ZIN!: neem 1 introducé * mee voor deze scholing en betaal zelf  € 76,- voor je nascholing. Op deze wijze willen wij graag meer therapeuten kennis laten maken met onze geaccrediteerde scholingen. Jouw introducé* vermeld jouw naam en e-mailadres op zijn/haar inschrijfformulier en wij nemen contact op met jou. Deze actie is geldig t/m 2020 op MBK, PSBK en Dementie.

 

*een introducé  heeft uiteraard niet eerder een geaccrediteerde nascholing bij ZIN! gevolgd maar maakt door jou kennis met ons. 

 

TIP: naast onze geaccrediteerde scholingen organiseren wij ook interessante cursussen die voor iedereen toegankelijk zijn.