psychosociale basiskennis / dementie


Peter Paulissen

Peter begon zijn carrière met de studies westerse en oosterse geneeskunde en fysiotherapie. Daarnaast bestudeerde hij talrijke complementaire geneesvormen. waaronder Postural Integration, BOCAM therapie, acupunctuur, hypnotherapie, Enneagram en orthomoleculaire geneeswijzen.

Hij doceert medische en psychologische vakken, acupunctuur, Advaita/Vedanta en het Enneagram. Sinds 2014 wordt hij internationaal geroemd als trainer voor Bio-Energetische geneeskunde. Peter reist daarnaast de wereld rond om therapeuten en artsen te trainen tot de beste versie van zichzelf. 

Als geregistreerd complementair therapeut dien je jaarlijks nascholingen te volgen met als doel je kennis up to date te houden en uit te breiden. Niet alleen vakgerichte scholingen en Medische Basiskennis, maar ook Psychosociale Basiskennis. Vanaf 2018 bieden wij naast onze eigen erkende en geaccrediteerde scholingen en MBK ook nascholing Psychosociale Basiskennis (PSBK) aan.

 

Nascholing 2021:

Het thema van deze nascholing is "Dementie"

 

Wij kennen allemaal wel iemand die te maken heeft met dementie. Weet jij dat dementie een verzamelnaam is voor ongeveer 50 hersenaandoeningen waarbij er sprake is van ernstige stoornissen in meerdere denkfuncties zoals het geheugen, de taalfunctie en tijdsoriëntatie of plannings- en organisatievaardigheden?

De ziekte van Alzheimer is de bekendste en de meest voorkomende maar ook vasculaire dementie, front-temporale dementie en Lewy body/Parkinson dementie zijn veel voorkomend.

 

Tijdens deze dag verdiep en vergroot jij je kennis en inzichten in het ziekte proces van dementie. De mogelijke oorzaken, het verloop en de problematiek voor de patiënt en zijn omgeving worden besproken. De wetenschap bewijst dat het mogelijk is om de levenskwaliteit van dementerenden (afhankelijk van hun toestand) te verbeteren, ondanks hun afnemende cognitieve vermogen. Door deze nascholing ontstaat een verdere professionalisering van de beroepsuitoefening en daarmee een kwalitatievere zorgverlening naar de eigen cliënten 

  

Deze lesdag is toegankelijk voor therapeuten, zorgverleners, mantelzorgers en voor een ieder die interesse heeft in deze materie. Er wordt geen examen afgenomen maar de gehele dag aanwezig zijn en actief deelnemen zijn een vereiste voor het verkrijgen van een certificaat. 

 

Alle door ZIN! aangeboden scholingen zijn op HBO-niveau.

Deze scholing is geaccrediteerd door KTNO: K11492 en erkend door beroepsvereniging

VBAG als nascholing PSBK. Je kunt bij VBAG echter ook de toegekende punten anders verdelen:

-hele dag als Psychosociale Basiskennis of

-hele dag als vakgerichte nascholing of

-halve dag PSBK en halve dag vakgerichte nascholing

 

Staat jouw beroepsvereniging hier nog niet bij? Neem dan contact op met hen en vraag onder vermelding van het KTNO nummer: K11492 of zij deze scholing erkennen.

 

Datum:       23 april 2021

Lokatie:      Het Leopoldskerkje in Meerssen steeds met inachtneming van de voorschriften van het RIVM

Lestijden:  9.30-16.00 uur

Kosten:       € 107,- Dit is inclusief koffie/thee/ water, iets lekkers en lunch. 

Indien de scholing wegens de Corona maatregelen niet door kan gaan ontvang je het reeds betaalde cursusgeld volledige retour.

                  

Actie bij ZIN!: neem 1 introducé * mee voor deze scholing en betaal zelf  € 87,-.  Neem je 2 introducés* mee dan betaal jij slechts € 77,- voor je nascholing. Op deze wijze willen wij graag meer therapeuten kennis laten maken met onze geaccrediteerde scholingen. Jouw introducé* vermeld jouw naam en e-mailadres op zijn/haar inschrijfformulier en wij nemen contact op met jou. Deze actie is geldig t/m 2021 op MBK, PSBK en Dementie.

 

*een introducé  heeft uiteraard niet eerder een geaccrediteerde nascholing bij ZIN! gevolgd maar maakt door jou kennis met ons.