Dementie


Peter Paulissen

 

Peter begon zijn carrière met de studies westerse en oosterse geneeskunde en fysiotherapie. Daarnaast bestudeerde hij talrijke complementaire geneesvormen. waaronder Postural Integration, BOCAM therapie, acupunctuur, hypnotherapie, Enneagram en orthomoleculaire geneeswijzen.

Hij doceert medische en psychologische vakken, acupunctuur, Advaita/Vedanta en het Enneagram. Sinds 2014 wordt hij internationaal geroemd als trainer voor Bio-Energetische geneeskunde. Peter reist daarnaast de wereld rond om therapeuten en artsen te trainen tot de beste versie van zichzelf.

 

Wij kennen allemaal wel iemand die te maken heeft met dementie. Weet jij dat dementie een verzamelnaam is voor ongeveer 50 hersenaandoeningen waarbij er sprake is van ernstige stoornissen in meerdere denkfuncties zoals het geheugen, de taalfunctie en tijdsoriëntatie of plannings- en organisatievaardigheden?

De ziekte van Alzheimer is de bekendste en de meest voorkomende maar ook vasculaire dementie, front-temporale dementie en Lewy body/Parkinson dementie zijn veel voorkomend.

 

Tijdens deze dag verdiep en vergroot jij je kennis en inzichten in het ziekte proces van dementie. De mogelijke oorzaken, het verloop en de problematiek voor de patiënt en zijn omgeving worden besproken.

 

De wetenschap bewijst dat het mogelijk is om de levenskwaliteit van dementerenden (afhankelijk van hun toestand) te verbeteren, ondanks hun afnemende cognitieve vermogen. Door deze nascholing ontstaat een verdere professionalisering van de beroepsuitoefening en daarmee een kwalitatievere zorgverlening naar de eigen cliënten 

 

Deze lesdag is toegankelijk voor therapeuten, zorgverleners, mantelzorgers en voor een ieder die interesse heeft in deze materie. Er wordt geen examen afgenomen maar de gehele dag aanwezig zijn en actief deelnemen zijn een vereiste voor het verkrijgen van een certificaat. 

 

Alle door ZIN! aangeboden scholingen zijn op HBO-niveau.

Deze scholing is geaccrediteerd door KTNO: K11492 en op dit moment al erkend door beroepsvereniging:

CAT (mededeling CAT: erkend als vakinhoudelijke bij- nascholing voor psychosociaal werkende therapeuten)  

NVST en

VBAG.

 

Staat jouw beroepsvereniging hier nog niet bij? Neem dan contact op met hen en vraag onder vermelding van het KTNO nummer: K11492 of zij deze scholing erkennen.

 

Datum:       31 oktober 2020

Lokatie:      Auberge de Rousch in Heerlen Steeds met inachtneming van de voorschriften van het RIVM

Lestijden:  9.30-16.00 uur

Kosten:      € 107,- inclusief koffie/thee/        

                      water, iets lekkers en lunch. 

 Tijdelijke actie bij ZIN!: neem 1 introducé * mee voor deze scholing en betaal zelf  € 87,- neem je 2 introducés* mee dan betaal jij slechts € 77,- voor je nascholing. Op deze wijze willen wij graag meer therapeuten kennis laten maken met onze geaccrediteerde scholingen. Jouw introducé* vermeld jouw naam en e-mailadres op zijn/haar inschrijfformulier en wij nemen contact op met jou. Deze actie is geldig t/m 2020 op Dementie, MBK en PSBK.

 

*een introducé  heeft uiteraard niet eerder een geaccrediteerde nascholing bij ZIN! gevolgd maar maakt door jou kennis met ons.